İstanbul Havalimanı Hakkında

posted by Erkan Karabulut on 2018-11-25

Sizlere İstanbul Havalimanı operasyonları ile iligli IVAO Türkiye olarak resmi bir açıklama yapmak istiyoruz.

Başlamadan önce, İstanbulda 29 Ekim 2018 günü açılışı yapılan İstanbul Havalimanının (LTFM / ISL) Türk ve Dünya havacılığına hayırlı olmasını diliyoruz. Bu dev havalimanının uçuşlarınıza ve ATC servislerinize ayrı bir deneyim ve keyif getireceğinden son derece eminiz.

Meydanın senaryosunun da çıkması ve meydanın resmi olarak açılması ile siz üyelerimizin meydana olan ilgilerinin arttığının da bilincindeyiz. Yönetimimiz içerisinde bu meydan için üyelerimiz tarafından ihtiyaç duyulacak her türlü kaynağın hazırlanması için bir kaç departmanın bir arada çalıştığı bir çalışma grubu oluşturduk. Bu grup, belirlediğimiz tam açılış tarihine kadar üyelerimizin ihtiyaç duyabileceği sektör dosyası ve dokümantasyonların hazırlanmasının yanı sıra, meydanın IVAO sunucu ve veri tabanlarına entegrasyonu ve meydana özel araçların geliştirilmesi için de çalışıyor.

IVAO Türkiye Divizyonu olarak, dünyanın en büyük havalimanında, dünyanın en büyük sanal havacılık topluluğunun üyelerinin ihtiyaç duyabilecekleri yüksek kaliteli, realistik ve kullanışlı kaynaklara en kısa yoldan erişebilmeleri için çalışıyoruz. Fakat yüksek kalitede, kullanışlı, detaylı fakat anlaşılabilir kaynaklar üretmek, ekibimizin gönüllük esasına dayalı olarak çalıştıklarını da göz önüne aldığımızda kolay olmayan bir süreç.

İstanbul Havalimanı Çalışma Grubumuzun ilerlemesini takip edebilmeniz ve İstanbul Havalimanını kısaca tanıma amacıyla hazırladığımız web sayfamıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu süreçte İstanbul Havalimanını (LTFM) kullanamayacak mıyım?
LTFM İstanbul Havalimanını kullanmanızda, IVAO Kuralları açısından bir sakınca yoktur. Ancak eğer bu meydanda bir operasyon gerçekleştirmek istiyorsanız, lütfen aşağıdaki koşulları göz önünde bulundurun:

Meydan, IVAO Veritabanı ve sunucularına entegre edilmeden gireceğiniz uçuş planlarında meydan tanımsız olacaktır.
Meydan, IVAO Veritabanı ve sunucularına entegre edilmediğinden meydana ilişkin METAR/TAF bilgilerini alamayacaksınız.
Meydan, IVAO Türkiye sektör dosyalarına henüz çizilmediği için, herhangi bir aktif ATCden hiç bir sektör hizmeti alamayacaksınız. (Bu ATCye bağlanma mecburiyetinizi ortadan kaldırmaz! Bkz. IVAO R&R I.R. 2.3.2.)
Meydanın büyüklüğü nedeniyle, meydana ilişkin prosedürlerin, operasyonların, dokümanların ve chartların yayınlanmasından önce uçuş gerçekleştirmeniz, diğer trafiklerle çakışmalara neden olabilir!
31 Aralık 2018 tarihinde, gerçek dünya ile aynı anda uygulamasına geçeceğimiz yeni havasahası modelinin kullanımda olmamasından ötürü, LTBA meydanından kalkan trafikler ile çakışmalara neden olabilirsiniz.
Belirttiğimiz bu genel nedenlerden ötürü üyelerimize bu meydan içerisinde operasyonların, meydana ilişkin tüm işlemlerimiz tamamlanmadan, yapılmamasını şiddetle tavsiye ediyoruz.

Elbette, operayonlara başlamanızın, 31 Aralık 2018 tarihini bulmasını istemiyoruz. Bu nedenle, belirleyeceğimiz daha erken bir tarihte, çalışmalarımıza ilişkin BETA sürümleri yayınlayacağız. Fakat resmi olarak çalışmalarımızın tamamını ve final sürümlerini, 31 Aralık 2018de duyuracağız.

Tüm bu konulara ilişkin duyurular, çalışma grubumuz ilerleme kaydettikçe, gelecek haftalarda sizlerle paylaşılacaktır.

IVAO Türkiye olarak sizlere en iyi hizmeti verme çabamızda bize gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

IVAO Türkiye Yönetimi

Alıntıdır. https://tr.ivao.aero